Чай може зашкодити організму у боротьбі з коронавірусом.
Про ц Вголос з посиланням нае пише Daily Mail.
Так, фахівець з харчових наук з Liverpool Hope University доктор Грейс Фархат звертає увагу на те, що багато людей сприймають карантин в якості додаткової відпустки, через що змінюють звичне харчування. Зокрема, у їх раціоні з’являється більше напоїв з кофеїном, включаючи і чай.
При цьому вони забувають, що в чаї містяться натуральні компоненти таніни, які пригнічують здатність організму абсорбувати ключові вітаміни і мінерали на кшталт заліза і кальцію. А це може стати реальною проблемою, якщо в раціоні під час карантину відсутня достатня кількість фруктів і овочів.
Тому доктор Фархат рекомендує пити менше чаю під час основних прийомів їжі, тобто на сніданок, обід і вечерю, і взагалі виключити його з раціону.