Онлайн TV FM радіо FM пауза

Угорці їдуть заправляти свої автомобілі за кордон. Відео

Новини

Угорцям вийшла рогом політика контролю цін на пальне, яку понад рік проводила влада. Тепер багато хто їздить заправлятися до Словаччини.

Уряд Угорщини відпустив ціни в грудні й тоді ж підвищив податки на пальне. Воно одразу подорожчало. На іншому кінці країни їздять заправлятися до Румунії.

Прем’єр-міністр Віктор Орбан заморозив ціни на пальне в листопаді 2021 року. Бензин став коштувати 1,23 євро. Це було приблизно на євро дешевше, ніж у середньому в ЄС, тож у прикордонному місті Естергом почали масово заправлятися словаки. Тоді Орбан підвищив ціни на пальне для іноземців на 70 %. Це розгнівило Єврокомісію.

Водночас через штучне заниження цін деякі компанії перестали імпортувати пальне. До того ж багато дрібних фірм розорилося. Як наслідок, ринок пального постраждав і виник дефіцит.

Відпустивши ціни, угорська влада підвищила акцизний збір на пальне й обклала додатковими податками на прибуток найбільшу в країні нафтогазову компанію.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua