Онлайн TV FM радіо FM пауза

У віці 72 років помер правнук Івана Франка Юрій Юрачківський

Новини

Сьогодні, 3 січня, у Києві помер правнук Івана Франка Юрій Юрачківський, якому було 72 роки.

Про це стало відомо з повідомлення на сторінці У Фейсбук Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка.

«З сумом сповіщаємо, що вчора пішов у засвіти син Зеновії-Ростислави Франко, правнук Івана Франка Юрій Юрачківський», – йдеться у повідомленні.

Юрій Юрачківський був сином Павла Юрачківського та Зиновії-Ростислави Франко, дочки Тараса Франка та онучки Івана Франка.

Юрій Юрачківський народився у 1951 році, закінчив Київську СШ №92 ім. Івана Франка з поглибленим вивченням англійської мови. Навчався у Київському державному університеті імені Тараса Шевченка на фізичному факультеті, закінчив аспірантуру. Працював інженером в Інституті геронтології, а згодом став старшим науковим працівником в Інституті кібернетики АН України. У 2001 році як науковець поїхав на роботу до США, де пропрацював 10 років.

Також Юрій Юрачківський був чемпіоном і володарем кубку України з бриджу, капітаном національної збірної й багато років очолював Київську федерацію спортивного бриджу, був віцепрезидентом української федерації. 2003 року посів друге місце на чемпіонаті Нью-Йорка з бриджу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua