Онлайн TV FM радіо FM пауза

У трьох селах Матеївецької громади для вихованців освітніх установ облаштували укриття. Відео

укриття в освітніх закладах Новини

149 закладів загальної середньої освіти у Коломийському районі готувались до нового навчального року. Головним наразі є питання безпеки дітей та освітян під час навчального процес. Бо вступила в дію поправка, яка забороняє використовувати укриття на перших поверхах за правилом «двох стін».

У трьох селах Матеївецької громади для вихованців та колективів освітніх установ облаштували укриття. Серед них і Замулинецький ліцей. Він опорний навчальний заклад у громаді. Донедавна вчителі та учні під час сигналу повітряної тривоги перебували в шкільному коридорі. Наразі згідно законодавства нові вимоги. Для очного навчання потрібно, або створити захищений простір, або облаштувати укриття.

У Замулинцях розширили підвальну частину будівлі тиру. У приміщенні є світло, санвузли, облаштовано вентиляцію, працює інтернет та генератор. Забезпечено й кілька виходів. Розраховане сховище на 300 осіб.

У Матеївецькій гімназії укриття було завжди, однак воно невелике за площею. Тому було прийняте рішення про створення сховища у підвальному приміщенні дошкільного закладу, який неподалік школи. Місцеві комунальники облаштували сховище.

Облаштували сховища не тільки в Замулинцях та Матеївцях, але й у Пилипівській гімназії. А у Залуччі уклали договір із суб’єктом господарювання на можливість використання приміщення учасниками освітнього процесу.

Зі слів очільника громади на усі роботи з місцевого бюджету витратили близько 2-ох мільйонів гривень. Дякуючи комунальним працівники, колективам освітніх закладів, батькам та небайдужим багато робіт було виконано безкоштовно.

Із 149 закладів освіти у Коломийському районі понад 50% до навчального року готували укриття. 35% уклали договори на використання укриттів в інших установах чи суб’єктах господарювання.12% шкіл не маючи інших варіантів – облаштували захищені простори. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua