Онлайн TV FM радіо FM пауза

У США усувають наслідки найбільшого за 10 років витоку сирої нафти. Відео

Новини

У США усувають наслідки найбільшого за майже десятиліття розливу сирої нафти. Витік стався в штаті Канзас.

До невеликої річки, що на північному сході штату, потрапило 14 тисяч барелів нафти. Цього вистачило б, щоб заповнити олімпійський басейн. Розлив не порушив місцеве водопостачання та не змусив місцевих жителів евакуюватися. Робітники швидко поставили бар’єри, які не дали нафті піти вниз за течією. Причини витоку поки ще з’ясовують.

Трубопроводом Keystone із Канади на переробні заводи та експортні центри США щодня транспортують понад 600 тисяч барелів нафти. Його оператор — канадська енергетична компанія.

За словами аналітиків, витік може вплинути на запаси в штаті Оклахома, а також зменшити постачання до центральних регіонів США та узбережжя Мексиканської затоки.

Це вже третій розлив сирої нафти на трубопроводі з часу, коли його відкрили у 2010 році. Попереднього разу витекло майже 800 тисяч літрів, через що Keystone перекрили приблизно на два тижні.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua