Онлайн TV FM радіо FM пауза

У селі Черніїв відкрили пам’ятну дошку полеглому захисникові Роману Круліву. Відео

441193568 1030249288671327 5643030295320023977 n - У селі Черніїв відкрили пам'ятну дошку полеглому захисникові Роману Круліву. Відео - rai.ua Новини

Памʼятну дошку полеглому на війні захисникові Роману Круліву відкрили у с. Черніїв. Роман у перші дні повномасштабного вторгнення став на захист України. 

«Ми з Романом служили від початку разом, у Херсон заходили звільняти. Він був безвідмовним, я ніколи не бачив страху в його очах. Він пішов добровольцем в перші дні війни та добре знав, що має там робити. На жаль, сталося так, що він загинув», – ділиться спогадами побратим Микола Воронич. 

Роман Крулів був оператором-радіотелефоністом ІІ розвідувального відділення взводу спостереження та технічних засобів розвідки, розвідувальної роти військової частини А3719. 

«Як тільки принесли повістку 27 лютого, він одразу пішов без вагань. Він любив Україну. Був дуже послушний, щоб не попросила, робив все. Був такий домашній, працьовитий. У неділю любив їздити з молодшим сином на рибалку», – зі сльозами ми на очах ділиться спогадами мама Романа Любов Крулів. 

На превеликий жаль,  Роман загинув внаслідок несумісного з життям поранення поблизу села Діброва, Луганської області. Нагороджений відзнакою міського голови «За честь і звитягу» (посмертно). Памʼятний знак розташували на фасаді Черніївського ліцею, де у свій час навчався Роман. 

«Звертаюся до молоді, до наших односельчан, дітей, вчителів. Не забувайте вклонитися Герою, молитися за їхні душі, а ми будемо все робити, щоб війни більше не було», – каже Богдан Грейда, староста с. Черніїв.

Також староста с. Чернії нагадав, що Івано-Франківська громада підтримує військових та їхні сімʼї матеріально. Щоб отримати виплати на спорядження, лікування, реабілітацію, виплати рідним полеглих воїнів та ще багато інших фінансових допомог треба звертатись у ЦНАПи громади. 

«Те, що сьогодні працюють наші школи, садочки, працює наша громада – все це завдяки великій жертві кожного воїна. Ціною їхнього життя. Низький уклін і велика шана усім героям. Ми докладемо усіх зусиль, щоб цю памʼять зберегти. Але найбільша наша пошана – збільшення допомоги для української Перемоги!», – підсумовує Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua