Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті провели регіональний конкурс із керування навчальних дронів. Відео

Новини

З нагоди Дня Героїв Небесної Сотні та ініціативи Центру освітніх інновацій в Івано-Франківську провели регіональний конкурс із керування навчальних дронів «Птахи Перемоги». У змаганнях взяли участь дев’ять команд з Коломиї, Надвірної та Івано-Франківська.

«Кожна команда – це три учасники, один із них капітан. Завдання не прості, тому що вимоги повинні бути в усіх конкурсах. Перш за все, вони повинні підняти дрон, посадити, пролетіти певну відстань на чітко прокладені траси. Вони не можуть виходити за межі, також буде завдання на швидкість. Кожна команда презентує себе і перш за все головна мета – це дійсно дати поштовх технологіям та інноваціям», – розповідає директорка Центру освітніх інновацій Марія Починок.

Одним із учасників змагань є 17-річний Стас Починок. На конкурсі «Птахи Перемоги» він представляє команду «Fly to win». Хлопець розповідає, ще змалку любив літати на дронах, тож вирішив не впустити такої можливості та взяти участь.

«Раніше у дитинстві в мене був дрон і я ним літав, але потім він зламався. Я про нього забув і він стоїть десь пилюку збирає. Зараз у мене з’явився цей шанс, я вирішив згадати, як це на дронах літати», – зазначає учасник змагань Стас Починок.

Більшість учасників готувалися до змагань в STEM-школі екодронів, яка діє на базі центу освітніх інновацій, розповідає її керівник, Олександр Аронець. Зараз у ній навчають 15 школярів.

«Ми маємо завдання популяризувати і розвивати Stem-освіту. Тобто, щоб діти були вправні в математиці, програмуванні, аеродинаміці, фізиці. Ось це наше завдання, ми на це звертаємо максимальну увагу. Школа буде займатися і екологічними дослідженнями середовища. Також буде займатися і аерофотозйомкою для того, щоб показати де небезпечні є ділянки. Буде займатися дослідженням якості повітря, вологи, ґрунту, де важко дістатися. Можливо також ще будемо садити дерева на гірських схилах, де важко добратися», – наголошує Олександр Аронець, керівник Stem- школи екодронів.

Конкурс «Птахи Перемоги» провели в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua