Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Перегінській громаді розвивається новаторський підхід до дошкільної освіти: запрацював «Мобільний дитсадок»

Новини

Приклад розвитку дошкільної освіти. Два роки тому у Перегінській громаді запрацював дитячий садочок «Едельвейс». А нині вихователям дошкільного закладу вдається займатись не лише з маленькими жителями Перегінська, а й з дітьми з навколишніх сіл. Адже нещодавно тут стартував проєкт “Мобільний дитсадок”.

Дитячий садок «Едельвейс» у Перегінську облаштували два роки тому у приміщенні колишньої школи-інтернату, яке капітально відремонтували. Нині дитсадок відвідує майже 150 дітлахів і функціонує 5 виховних груп. Молодшу групу «Бджілка» у дитсадку відкрили торік у вересні. Зараз тут близько трьох десятків малюків.

На початку 2023 року в «Едельвейсі» стартував освітній проєкт «Мобільні садочки». Кілька разів на тиждень вихователі приїжджають до діток, які проживають у навколишніх селах та упродовж чотирьох годин з ними займаються.

«Ми залучили у ці мобільні садочки на даний час 114 дітей. На початку було трошки більше, але зараз такі складні умови, що люди виїжджають за кордон і відповідно дітки з ними. Та все ж садочки функціонують у 6-ти старостинських округах: Гриньків, Ясінь, Сливки, Слобода-Небилівська, Закерничне», – розповіла вихователька-методистка Перегінського ЗДО «Едельвейс» Олександра Глібкович.

Очільниця Прикарпаття Світлана Онищук зазначає, інші громади повинні брати приклад із Перегінська. Адже ініціатива із «Мобільним дитсадком» важлива і потрібна дітям, які мешкають у селах.

Крім того, Перегінська громада є зразковою й у інших ініціативах. Зокрема, не отримуючи військового ПДФО, вони не лише розвивали свою інфраструктуру, але й активно допомагали українському війську.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua