Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Новій Зеландії зливи й повені — є жертви. Відео

Новини

Повені, зсуви, зруйновані будинки й розмиті дороги. Рясні дощі спричинили катаклізми на Північному острові Нової Зеландії. Принаймні четверо людей загинуло, сотні евакуйовано, тисячі будинків — без електроживлення, також де-не-де порушено водопостачання. В Окленді діє режим надзвичайної ситуації.

Зливи почалися в найбільшому місті Нової Зеландії та його околицях минулого тижня й досі тривають. Уже випало у вісім разів більше опадів, ніж зазвичай буває в січні. В Окленді відкрили десятки тимчасових укриттів.

Через повені на острові перекрито десятки автошляхів, на якийсь час перервалося авіасполучення, неподалік Тауранги зійшов із рейок вантажний потяг. Влада просить людей не подорожувати без нагальної потреби.

Наразі рясні дощі також ідуть в окрузі Вайтомо, що приблизно за 220 кілометрів від Окленда. Там також оголосили надзвичайну ситуацію. Фахівці кажуть, що тепер навіть звичайні опади можуть спричинити нову катастрофу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua