Онлайн TV FM радіо FM пауза

У невеликому німецькому селі хочуть розмістити 400 біженців. Відео

Новини

Жителі села Упаль, що на півночі Німеччини, незадоволені планами розмістити сотні прохачів притулку, здебільшого сирійських та афганських, біля їхніх будинків.

Місцева влада планує створити на околиці села, де живе 500 осіб, контейнерний табір на 400 біженців. Це багатьох стурбувало. Тут мешкає коло 150 людей поважного віку, зокрема жінок. Вони кажуть, що тепер боятимуться виходити вечорами. Місцеві жителі також уважають, що молоді мігранти не знатимуть, чим себе зайняти.

Але мешканцям села повідомили про плани будувати міграційний табір уже за фактом. Це спричинило загальне обурення.

За даними міністерства внутрішніх справ Німеччини, торік у країні понад 244 тисячі осіб подали заяву на здобуття статусу біженця. Це майже на третину більше, ніж позаторік. Частково це пояснюють погіршенням економічних та політичних умов у деяких транзитних країнах, таких як Туреччина, Туніс та Лівія.

Німеччина регулює розподіл біженців відповідно до кількості жителів та податкових надходжень у певних регіонах. Проте з вересня минулого року Асоціація німецьких міст неодноразово зверталася до федеральної адміністрації по додаткову фінансову підтримку.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua