Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Надвірній запрацював ще один прихисток для внутрішньо переміщених людей

Новини

Через військову агресію росії проти України на Прикарпаття продовжують прибувати люди з окупованих територій. Щоб забезпечити їх житлом, у Надвірній відкрили шелтер, де зможе проживати 21 переселенець.

На відкритті побувала заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, керівництво районної військової адміністрації, районної та міської рад, представники благодійних організацій, внутрішньо переміщені люди, які відтепер тут проживатимуть. Священнослужителі о.Андрій Бакота і о.Олег Траско здійснили чин освячення приміщення.

«Сьогодні усі зусилля націлені на те, щоби російських загарбників вигнати з української землі. Весь світ бачить, що українська нація миролюбива та героїчна, – зазначила Людмила Сірко. – У цьому шелтері вже проживає сім’я з Донецької області. Кажуть, вони хотіли би повернутися додому, але там тривають активні бойові дії. Бажаю, щоби люди, які тут будуть проживати, відчували себе у безпеці».

прихисток у надвірній

Задля комфорту для переселенців переобладнали двохповерхову будівлю, де облаштували кімнати, санвузли, кухню, пральню. Усе це забезпечили необхідними меблями, побутовою технікою, кухонним інвентарем. А також там передбачили захисне укриття. У прихистку є опалення, проведений інтернет, централізоване водопостачання та водовідведення. Про це повідомляє Івано-Франківська обласна державна адміністрація, пише РАІ.

Реконструкцію та капітальний ремонт у приміщеннях зробили за кошти донорів та міського бюджету. Загальна вартість реконструкції – 5 909 004 гривень. Із побутовою технікою допомогла міжнародна організація ПРООН.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua