Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Надвірній відбувся обласний благодійний фестиваль танцю під назвою «Мене кличуть гори»

Новини

У Надвірній пройшов обласний проєкт із народної хореографії. Захід відбувся на двох локаціях. Загалом, участь у фестивальній програмі взяло 500 танцюристів з усієї України.

За словами організаторів, мета проєкту обмін досвідом та об’єднання України народною хореографією. Урочисте відкриття розпочалось на Майдані Шевченка з виконання спільної хореографічної композиції «Ми зустрілись», яку танцювали одночасно 160 учасників.

Хореографічний колектив Бурштинської громади «Вихор» виконав композицію, яку підготував спільно з надвірнянським народним аматорським оркестром народної музики С. Орла «Аркан».

Серед 500 учасників фестивалю, які з’їхались до Надвірної і народний аматорський ансамбль танцю «Пролісок» з Тернополя. Керівниця колективу зауважує, що своїм вихованцям старається прививати любов до народної хореографії.

Популяризувати народний танець до Надвірної приїхала і Марія учасниця колективу «Ярославна» з Галича. Дівчина каже, що займається хореографією з дитинства.

Не втратити свою самобутність, закликає українців голова Надвірнянської громади. Зіновій Андрійович наголошує, що наша унікальність у мові, духовності та культурі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua