Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Музеї історії міста Коломиї вшанували пам’ять двох знаних краян. Відео

Новини

Про двох великих українців, покутян, жертовних борців за волю і незалежність України Миколу Плав’юка та Євгена Грицяка нещодавно згадували у Музеї історії міста Коломиї. Перший був Президентом Української Народної Республіки в екзилі. Другий був лідером Норильського повстання. У заході взяли участь представники влади, творчої та наукової інтелігенції Коломийщини.

На заході за допомогою цікавих відеоматеріалів та фото, присутні мали можливість дізнатися більше про життєвий шлях національних героїв нашої Коломийщини – Євгена Грицяка та Миколи Плав‘юка, які були об’єднані любов’ю до України. До присутніх через відеозв’язок звернувся професор, доктор філологічних наук, завідувач кафедри радіомовлення і телебачення факультету журналістики ЛНУ ім. Івана Франка, заслужений журналіст України Василь Лизанчук.

Особисто була знайома із Євгеном Грицяком і представниця Індії, історик-міжнародник, голова правління Східноєвропейського інституту розвитку, доктор філософії Мрідула Гош. Вона також передала вітання всім присутнім через відеозв’язок.

Директорка Музею міста Коломиї Уляна Мандрусяк вважає, що обидва зробили багато для творення Української Незалежністі. Згадує про акт передачі клейнод першому Президенту України 30 років тому.

Тож своїм життям і звитягами ці два українці є прикладом для нації. Саме завдяки їм вдалося вибороти незалежність, та тепер активно протистояти загарбникам.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua