Онлайн TV FM радіо FM пауза

У міській раді розповіли, як захисники безкоштовно можуть отримати протези. Відео

snymok эkrana 2023 02 16 v 17.22.57 e1676561032254 - У міській раді розповіли, як захисники безкоштовно можуть отримати протези. Відео - rai.ua Новини

Івано-франківський комунальний заклад «Дім Воїна», у співпраці з місцевим ортопедичним підприємством, працюють над протезуванням військових. Нині, згідно державної програми, поранені захисники мають змогу отримати безкоштовне забезпечення протезно-ортопедичними виробами.

«Щоб протезуватись безкоштовно, військовим потрібно мати заключення ВЛК, паспорт і код. Цього достатньо, щоб Фонд соціального страхування зробив направлення. Ми надаємо допротезну підготовку, даємо рекомендації. як бандажувати культю, які вправи робити. Потім, коли йде вже сам процес протезування, ми знімаємо мірки і ведемо нашого пацієнта до того часу, поки він повністю почне гарно ходити», – розповіла регіональна менеджерка ортопедичного підприємства Оксана Ганущак.

І ввесь цей процес, каже Оксана Ганущак, займає чимало часу. Тому найкраще протезуватися, зазначає заступниця директорка комунального закладу «Дім воїна» Наталя Мельникова –  близько до місця протезування.

«Один із запитів, які ми опрацьовували із пані Оксаною, було звернення бійця нашої «Десятки», наших славних «Едельвейсів». Його протезували закордоном, поставили йому біонічний протез, але тут щось пішло не так. І він врешті хотів протезуватися у нас, в Україні, щоб можна було тут отримати супровід і допомогу».

Відтак, комплексна робота всього процесу протезування дозволяє людям жити повноцінним життя. Загалом, від початку повномасштабної війни, каже Оксана Ганущак, їхнє підприємство протезувало більше сотні військових.  

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua