Онлайн TV FM радіо FM пауза

У лондонській галереї Frieze Masters проходить міжнародний мистецький ярмарок. Відео

міжнародний мистецький ярмарок Новини

У Лондоні проходить Frieze Masters — міжнародний мистецький ярмарок, який заведено вважати одним із найбільших у світі. Тут можна знайти найвеличніші шедеври в історії мистецтва.

Деякі з них справді давні. Наприклад, римські мармурові скульптури І століття нашої ери, а також єгипетський королівський саркофаг VII століття до нашої ери. Загалом у заході бере участь 131 галерея з усього світу.

«Тут можна знайти все: від грецьких, римських та єгипетських старожитностей, середньовічної бронзи до скульптури епохи Відродження та шедеврів XX століття. Також є чудове мистецтво з Гімалаїв, з Китаю, наприклад, те, що ви бачите за мною. Це 6000 років найкращих проявів людської творчості та винахідливості, виражених у мистецтві», – зазначає Натан Клементс-Гіллеспі, директор Frieze Masters.

Цей рік виявився складним для ринку мистецтва. Продаж у великих аукціонних будинках упав. Але місцеві галереї, схоже, процвітають. За кілька днів вони продали твори на мільйони доларів.

На стенді Gagosian представлено роботи лише двох художників — скульптури Джон Чемберлена та меблі дизайнера Марка Ньюсона.

«Вони дуже візуально привабливі, і в них є матеріальність. Ви можете бачити на цьому стенді, що в усьому є своєрідна монохромна палітра, за винятком однієї дуже яскравої червоної скульптури Чемберлена. Чемберлен фактично використав автомобільні деталі. Метал він залишив у його первісному вигляді», – розповідає Мілісент Вілнер, директор Gagosian.

Ярмарок Frieze Masters проходить паралельно з аналогічним заходом Frieze London.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua