Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Крихівцях встановили меморіальний знак захиснику та талановитому майстру-мозаїсту Тарасу Процаку. Відео

screenshot 21 2 - У Крихівцях встановили меморіальний знак захиснику та талановитому майстру-мозаїсту Тарасу Процаку. Відео - rai.ua Новини

У Крихівцях Івано-Франківської громади встановили та освятили меморіальний знак добровольцю ЗСУ, талановитому майстру-мозаїсту, роботи з оздоблення якого можна побачити у багатьох храмах України та Європи – Тарасу Процаху. 32-річний художник, повернувшись з навчань та практики в Італії, почав оздоблювати українські храми. З початком повномасштабного вторгнення росії вступив до ЗСУ. 

«Доля різна у людей. Малював ікони по цілому світі, але попри те, що мав таке ремесло і мав такі хороші руки, він пішов добровольцем на війну і, на жаль, загинув. Мешкав він тут. Мріяв своє присвятити Івано-Франківську. Нехай ця пам’ять живе у віках, ми завжди пам’ятаємо Героїв, розказуємо про них. І тут, в цьому храмі на День народження, на День загибелі буде завжди молитва», – каже голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

Друзі полеглого захисника кажуть, втратили найчуйнішого співрозмовника та надійного товариша.

«Тарас був дуже світлим і гарним чоловіком, дуже веселим чоловіком. Я дуже часто приходив до нього в майстерню,і ми багато жартували з ним. Він був дуже відкритим, радісним, завжди сповнений надією. Він так розумів жарти», – розповідає отець Степан Балагура.

Сестра Людмила пригадує, завжди могла покластися на брата, а він завжди був поруч.

«В нас Тарас був дуже важливим членом нашої родини, нашої сім’ї, бо він дуже часто був в нас в домі і допомагав з дітьми. В мене їх є четверо. Він їх часто забирав додому собі, постійно вів на піцу, з ними грався, бо тут дуже великі майданчики. Нам його дуже бракує. Бо ми втратили таке наше спілкування. Бо ми з ним кожного дня, не було така дня, щоби ми не зідзвонилися, і не говорили».

«Нас племінників є багато, четверо, і всі ми його дуже любили. Він завжди, коли до нас приїжджав, це завжди було як свято для нас, тому що ми всі його дуже любили», – з любов’ю пригадує племінник марко Андрухів.

Тарас Процах загинув, виконуючи бойове завдання у населеному пункті Богоявленка Донецької області 7 вересня 2022 року. 32-річний захисник отримав вибухову травму, не сумісну із життям.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua