Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломийській ТГ перейменують 32 вулиці. Відео

Новини

У Коломийській громаді активно йде декомунізація. А тепер взялися ще й за перейменування вулиць. Мова про ті, що мають відношення до країни агресора – росії. За ініціативи міської ради мешканці громади напередодні висловлювали свої пропозиції щодо можливих змін, і вже відбулося перше засідання комісії, де власне їх розглядали.

Вже склали попередній список, кажуть у міській раді. У місті таких топонімів є 2 десятка, а у селах – 12. Однак є вулиці, по яких виникають спірні питання. Як приклад вулиця Сахарова, який був російським десидентом. Також є вулиці українських діячів, що росіяни вважають своїми.

У Ратуші кажуть, що з пропозиціями щодо перейменувань звернулося майже півтисячі коломиян, та мешканців громади. До роботи в комісії запросили знаних краєзнавців не лише з Коломиї. Серед них і місцевий уродженець Іван Монолатій. Почесний мешканець міста над Прутом має на це свою точку зору.

Міський голова Богдан Станіславський певен, що вже давно настав час позбутися всього, що нас ніби пов’язувало із росією, і таким чином вшанувати наших захисників.

Тож за результатами засідання в громаді мають перейменувати 32 вулиці. Поки не має одностайності, щодо вулиць Сахарова, Репіна та Гоголя. Вже 1 серпня мають відбутися громадські слухання по цьому питанню, а потім зміни повинні затвердити депутати міськради.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua