Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломийській громаді виявили Африканську чуму свиней. Відео

Новини

У Коломийській громаді виявили Африканську чуму свиней. За тиждень зафіксовано кілька випадків. Тому у мешканців сіл Раківчик і Товмачик будуть вилучати свиней і поросят. Відповідне рішення затвердили на засіданні комісії у міській раді.

Майже тиждень тому у лісосмузі біля Раківчика Коломийської громади виявили туші мертвих домашніх свиней. Спеціалісти Головного управління держпродспоживслужби отримали лабораторне підтвердження, що тварини – загинули внаслідок африканської чуми свиней.

Наразі встановлено зону захисту від поширення африканської чуми свиней. До неї увійшли два населені пункти Коломийської громади. Це окрім згаданого вже Раківчика – Товмачик. Там оглядають приватні господарства де утримують поросят і свиней.

Представники Держпродспоживслужби зазначили, що вже створена відповідна комісія. Вона під час вилучення сільськогосподарських тварині з господарств людей складатиме акти. Згідно цих документів, якщо господарям не повернуть поросят або туші свиней, то держпродспоживслужба компенсує збитки.

До слова, африканська чума свиней не несе загрози для людей, окрім непередбачених збитків. А от для свиней – диких і свійських – це дуже небезпечне вірусне захворювання, яке призводить до смерті. 

(Відео містить сцени, які можуть бути неприйнятними для деяких глядачів)

Головне зображення: https://unsplash.com.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua