Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломийській громаді розпочали боротьбу із борщівником. Відео

Новини

У Коломийській громаді активно розрізся борщівник Сосновського. Ця рослина небезпечна для здоров’я людей. Аби ефективно викорінити шкідника було створено спеціальну “гарячу лінію”, щоб люди могли повідомляти про місце, де росте небезпечна рослина.

Борщівник – кормова рослина для худоби. Його засіяли у 50 роках минулого століття. Однак він швидко адаптувався, а от позбутися його доволі важко, зазначила представниця Держпродспоживслужби Віра Тацюк. Вона розповіла, що раніше із шкідливою рослиною боролися, а тепер на це не вистачає коштів. Загалом борщівник небезпечний для людей.

Особливо небезпечний борщівник в період із липня по вересень. А ще він витісняє наші місцеві рослини і навіть дерева з їхніх територій. Тому із ним треба боротися, хоча це не так і просто, каже фахівчиня.

Зі слів міського голови борщівник росте на необроблених ділянках землі та обабіч доріг. А таких місць у громаді чимало, каже Богдан Станіславський. Також він зазначає, що кожного року в бюджеті передбачаються кошти на боротьбу зі шкідником. Цьогоріч їх депутати заклали значно більше.

Зі слів очільника – мешканці громади можуть допомогти виявити такі ділянки. Можна телефонувати за номером «гарячої лінії» 0 800 50 33 03. Далі відповідні служби будуть визначати, кому саме належить земля, що заросла борщівником, та наголошувати на необхідності упорядкувати цю територію. Якщо результату не буде, то за справу візьмуться працівники комунального підприємства «Зеленосвіт». Але власникам у будь-якому випадку доведеться оплатити ці роботи.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua