Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломийській філармонії відбувся концерт «Лятошинські вдома». Відео

Новини

Коломийська філармонія імені Олександра Козаренка активно продовжує концертну діяльність. На зустріч із коломиянами завітали київські піаністи Тетяна Гомон та Максим Шадько. У концертній залі вони представили дійство під назвою «Лятошинські вдома». Окрім того була ще підписана угода між філармонією і фундацією Лятошинського.

Концерт, що відбувся в залі Коломийської філармонії особливий тим, що зі сцени лунали твори, які колись можна було почути в домі українського композитора Бориса Лятошинського. Але це була не лише музика композитора, але й твори Франца Шуберта, Моріса Равеля, Богдана Сегіна та інших відомих геніїв того часу.

«Давно вже була в мене ідея зробити цей концерт чотириручним. У цьому домі дуже багато грало у чотири руки, починаючи від батьків дружини Бориса Миколайовича та його батьків, які не були музикантами. У той час люди різних професій грали на музичних інструментах і обов’язково грали на фортепіано», – розповідає Тетяна Гомон голова ГО «Фундація Олександра Лятошинського».

Напарником пані Тетяни став знаний в Україні піаніст Максим Шадько:

«Ми сьогодні граємо чотириручну програму з піаністкою Тетяною Гомон. Це програма, яку ми підготували і вже виконали декілька разів за декілька цих місяців. Сьогодні ми її представляємо у Коломиї – ця програма особиста і пов’язана з домом Лятошинських».

Художній керівник Коломийської філармонії оперний співак Микола Губчук каже, що цей концерт є знаковим для Коломиї:

«Вперше все-таки у філармонії ми почуємо гру на роялі у чотири руки, що дуже цікаво та дуже інтригуюче».

Того ж дня між Коломийською філармонією та фундацією Лятошинського було підписано угоду про співпрацю.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua