Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломиї запрацював інтерактивний проєкт «Жива бібліотека». Відео

Новини

У Коломиї розпочала роботу «Жива бібліотека». Ініціатором створення виступила громадська організація «Трикутник». Тепер через цей унікальний інтерактивний захід люди зможуть більше спілкуватися один з одним та дізнаватися історії інших.

Активісти коломийської громадської організації «Трикутник» вже давно мріяли створити таку інтерактивну «Живу бібліотеку».

«Це наче читати людину як живу книгу. І такими живими книгами сьогодні будуть сім’я, яка має унікальний проєкт «Містограф» і створює крафтові газети, подорожуючи містами України, досліджує архітектуру, урбаністику. І вони сьогодні будуть розповідати про те, як вони опинилися у Коломиї і вже невдовзі вийде наступний випуск цієї газети», – розповідає юристка ГО «Трикутник» Інна Колесник.

Герої першого випуску “Живої книги” сім’я Тетяни та Ярослава Яковлєвих. Вони через війну покинули рідний Харків і створили свій читацький проєкт.

«Ми сиділи спілкувалися з Тетяною на кухні і в наших бесідах народився сам проєкт, який отримав назву «Містограф», від слів «місто» і «писати». І ми подумали, що нам цікаво поїхати в такі міста, де вони ще не були і почали з обласних центрів. Так ми опинилися в Чернігові. Трохи підкоригували режим, бо хотіли їздити і видавати частіше. Те, що ми бачимо – одразу і записуємо. Тому ми вирішили допомвнювати цікавими історіями від людей, які живуть тут, або тема, яка зараз актуальна, ми її також доповнюємо в тексті. У газеті навіть є колонка психолога», – розповідає подружжя Яковлєвих.

Тепер коломияни та гості міста матимуть нагоду частіше спілкуватися між собою та впроваджувати свій досвід для інших людей.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua