Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломиї завершився театральний фестиваль. Відео

Новини

Понад тиждень на сцені академічного українського драматичного театру імені Івана Озаркевича виступали актори з десяти театрів України. Трупи продемонстрували глядачам та експертам 14 вистав. Завершували театральне дійство актори Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької зі Львова. Вони винесли на розсуд глядачів виставу «Емігранти». Так у місті над Прутом завершився фестиваль «Коломийські представлення».

Потрапити до фестивальної зали “Коломийських представлень” справа не проста. Адже квитки на всі 14 вистав були розкуплені заздалегідь. А це тому, що на 12-ті представлення Коломия чекала 2 роки. Традиційно завершують фестиваль заньківчани, а  потім церемонія нагороджень.

Театрознавиця Алла Підлужна вважає фестиваль у Коломиї неповторним та індивідуальним. Адже тут кожен із глядачів може стати героєм вистав. А ще тут, вважає мисткиня, панує справжній український дух.

А от керівник Коломийського драмтеатру, Народний артист України Дмитро Чиборак каже, що не може собі й уявити, що це дійство вже завершилося. Каже –  душу переповнюють емоції.

Творча група театру вже взялася за підготовку наступних “Коломийських представлень”. Хочуть, щоб вони були ще більш яскравими.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua