Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломиї взялися за добудову Національного музею мистецтв Гуцульщини та Покуття. Відео

Новини

У Коломиї взялися за добудову Національного музею мистецтв Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського. Проєкт добудови був створений ще в 1893 році. Та понад 100 років до нього ніхто не дивився. Фонди закладу переповнені, місця у виставкових залах не вистачає. Тож обласна рада виділила на розробку проектно-кошторисної документації понад пів мільйона гривень.

Національний музей мистецтва Гуцульщини та Покуття – це гордість міста над Прутом, запевняє міський голова Богдан Станіславський. Та він вже давно заслуговує на добудову. А зробити це можна лише господарським методом та з допомогою меценатів. Бо на будівництво потрібно понад 200 мільйонів гривень.

Наразі, як кажуть фахівці, збудованою є лише 1\3 будівлі музею. Дві третіх ще треба добудувати. Так передбачено і у проєкті, що розробили ще понад сто років тому. Він піде за основу нового. Директорка музею Ярослава Ткачук каже, що спочатку і не сподівалася на добудову, бо знала наскільки це важко. Однак, коли вдалося відреставрувати музей Писанки і вже за рік його повністю відновити, сміливо взялася за цю справу.

Деталі – у сюжеті:

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua