Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломиї відкрили виставку дві львівські мисткині. Відео

screenshot 2 7 - У Коломиї відкрили виставку дві львівські мисткині. Відео - rai.ua Новини

“Єдина мить”. Так назвали свою виставку, що відбулася у музеї Писанки львівські художниці Наталка Откович та Оксана Сентимреі. На виставці мисткині представили тридцять три твори, створені здебільшого в часі повномасштабного вторгнення росії в Україну. Динамічні й метафоричні живописні композиції Наталки Откович відкриває світ відчуттів та емоцій художниці.

А от витончені й графічні роботи в техніці витинанки Оксани Сентемреі гармонійно поєднується, творячи «єдину мить» та дарують глядачеві світло надії й оптимізму.

Директорка Національного музею мистецтва Гуцульщини та Покуття Ярослава Ткачук зазначила, що такі люди, як ці дві мисткині, роблять на культурно-мистецькому фронті все, щоб наблизити час нашої перемоги.

Також на виставці були представлені для продажу кілька творів, а також листівки із зображенням робіт та книжки спогадів мистецтвознавця, дослідника народної ікони, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка Василя Отковича “Коло життя”. Всі кошти з продажу буде скеровано на потреби 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. Виставка триватиме впродовж місяця.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua