Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломиї відкрили новий громадський простір для активних мешканців громади. Відео

Новини

У Коломиї, на вулиці Театральній, 21, над міською публічною бібліотекою, відкрили новий громадський простір. Тепер люди з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи та всі охочі жителі громади можуть з користю проводити там час.

У новому громадському просторі в Коломиї можна проводити зустрічі, обмінюватися книгами та досвідом. Загалом це місце тепер доступне всім. Проєкт впроваджено з допомогою Міжнародних організацій та за сприяння уряду республіки Південна Корея. Головна мета – згуртувати всі частини громади, зокрема внутрішньо переміщених українців, осіб з інвалідністю, активних жителів Коломийської громади.

Проєкт реалізований з ініціативи Інституту фонду розвитку людини Коломийської громади за сприяння Управління культури та туризму, каже завідувачка сектору культурної спадщини Оксана Пашник.

До створення цього проєкту була залучена і переселенка Наталія. Розповідає, що дуже рада, що вдалось відкрити такий простір у Коломиї.

Це вже не перший такий відкритий простір, що створили в Коломиї.

«Це вже третій відкритий простір, який впродовж 2023 року відкрився. Перший був у дорослій бібліотеці на другому поверсі, де працюють з дітками, внутрішньо переміщеними особами. Другу частину приміщення також було відремонтовано і вже з початком року ми теж там запустимо роботу», – розповідає начальниця міського управління культури Мар’яна Кодіна.

Тепер тут працюватимуть клуби за інтересами, проходитимуть форуми та семінари, а також покази фільмів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua