Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломиї відбувся забіг ” Шаную воїнів, біжу за Героїв України”

Новини

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Саме таку назву має всеукраїнська акція, яка відбувається щороку наприкінці літа. Мета – згадати та вшанувати пам’ять військових, які загинули, захищаючи нашу державу. Розпочинають традиційно з оозминки, а далі старт.

Згідно з правилами, пробігти потрібно як мінімум одне коло довкола міського озера, яке носить ім’я загиблого захисника Юрія Руфа. І одразу ж тут отримати пам’ятну медаль.

Тут таки на фініші учасників забігу зустрічають родичі загиблих героїв із портретами своїх рідних, уже небесних, захисників. А дехто взяв участь у забігу всією сім’єю. За свого чоловіка, який загинув 14 квітня 2022 року у бою в селі Новобахмутівка на Донеччині пробігла Світлана та іхні діти.

Мама загиблого Михайла Козака теж бігла. Каже, що забіг – це символічна данина пам’яті всім загиблим ахисникам. Вже третій рік участь у забігу бере заступник міського голови Коломиї Роман Остяк. Каже, цьогоріч долучив дружину і сина.

У писанковому місті забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» стартував вже вп’яте. Одним із співорганізаторів на всеукраїнському рівні та натхненником в Коломиї є воїн та захисник держави Андрій Балацький.

Того дня на алеї міського озера організатори розмістили інформаційні стенди із портретами та біографіями загиблих героїв, щоб нагадати про їхній подвиг та вклад у незалежність України.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua