Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломиї відбувся медичний форум із питань надання паліативних послуг. Відео

Новини

У Коломиї відбувся медичний форум, присвячений проблемам паліативної медицини. Його учасники озвучили головну мету – створення у місті закладу, який мав би надавати паліативні послуги невиліковним хворим.

Також фахівці обговорили і ряд проблемних питань медичної галузі, а представники обласного департаменту ще й провели моніторинг надання послуг у місті над Прутом.

Паліативна медицина – сучасний напрямок медичної допомоги та соціальної опіки, що застосовується відносно пацієнтів з важкими невиліковними хворобами та обмеженою тривалістю/прогнозом життя. Є такі люди і на Коломийщині,  а от хоспісу поки немає. Один із ініціаторів форуму Віталій Гурник зізнався, що вже навіть оглядав приміщення, де можна розмістити такий заклад.

Перший заступник Коломийського міського голови Олег Токарчук закликав сімейних лікарів та вузькопрофільних фахівців у галузі медицини комплексно підійти до питання, щоб забезпечити належний догляд важкохворих пацієнтів.

Учасники медичного форуму, присвяченого проблемам паліативної медицини у Коломиї, дійшли висновку, що у громаді за кілька років має з’явитися хоспіс. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua