Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломиї відбулася презентація фотоальбому «На рівні хмар. Гуцулія». Відео

Новини

Її презентував настоятель храму Різдва Богородиці ПЦУ селищf Щирець, що на Львівщині отець Андрій Афтанас. Фотороботи виконані у старовинній техніці ручного друку – ціанотипії, яка була винайдена в середині XIX століття. До речі це видання – перша в Україні книга світлин у цій техніці.

Отець Андрій Афтанас зізнається, що головна його місія в житті служіння Богові та людям. Вже потім він художник, а ще далі фотомитець. Однак його роботи, це ніби продовження духовної діяльності священика.

Альбом «На рівні хмар. Гуцулія» охоплює всю повноту творчості о.Андрія. На світлинах можна розгледіти колоритні українські Карпати зі своїми краєвидами, природою, побутом та традиціями місцевих жителів, серед яких можна побачити гуцульську Джоконду. Його творчість, зі слів фотохудожника, є спробою зазирнути в минуле і витягнути звідти те, що було колись і зберегти етнічну тяглість для нащадків. Зізнається, що використав ціанотипію – старовинну техніку ручного друку, аби додати роботам автентичності.

Коломийський художник Микола Цурак каже, що вражений фототалантом отця Андрія. Він певен, що його світлини несуть для глядачів позитив.

Альбом було впорядковано отцем Андрієм вже в перші дні війни. Всі кошти від його продажу будуть переказані на потреби ЗСУ. Книгу можна придбати в касі Національного музею.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua