Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломиї трапився скандал через заміну дверей часів австро-угорської імперії на сучасні. Відео

Новини

У Коломиї трапився скандал через заміну дверей часів австро-угорської імперії на сучасні пластикові. Невдоволені коломияни почали писати критичні пости у соцмережах. Активісти одразу ж виклали фото в інтернет. Обурення дійшло і до Міської ради.

Будинок про який йде мова знаходиться у самому середмісті на вулиці Чорновола, 9. Це пам’ятка архітектури міста, каже очільник відділу містобудування та архітектури. Тут колись була кушнірська майсерня та магазин хутра і шкіри. Приблизна дата створення будівлі 1909 рік. Це й було видно на старих дверях, які раптом зняли та замінили на сучасні. Та в міській раді кажуть, що вже дійшли порузуміння у цій ситуації.

І хоча дверям понад 110 років, вони є пам’яткою. Тай взагалі коломияни, які мешкають, чи мають бізнес у істориній частині міста інкколи навіть і не здогадуються про цінність будівель та предметів. Тому в управління містобудування радять, перед тим, як щось змінювати, порадитися із фахівцями.

Ще на початку року коломийські депутати запланували виділити на відновлення таких раритетів у середмісті понад три мільйони гривень. Однак через війну поки коштів немає. Та в мерії закликають людей бути обачними і не робити необдуманих кроків, бо писанкова може втратити своє історичне обличчя.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua