Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломиї навчання буде проводитись в режимі офлайн. Відео

Новини

На Коломийщині святкувань з приводу Дня знань не планують. За шкільні парти сядуть майже сорок тисяч дітлахів, у тому числі і дітки внутрішньо переміщених родин. Незначна кількість учнів обрала дистанційну або сімейну форми навчання.

Цьогоріч вперше за парти у Коломийській громаді сядуть майже тисячу хлопчаків та дівчат. У зв’язку із війною не всі батьки хочуть відпускати своїх дітлахів до школи. Тому у Міському управлінні освіти спочатку провели ряд консультацій з батьками та вчителями. І тільки тоді прийняли рішення, – каже виконувачка обовязків очільника освіти громади.

Також у деяких навчальних закладах передбачене навчання у дві зміни. Це пов’язане із тим, що не всі школярі разом можуть поміститися в укриттях.

А в адміністрації провели нараду, щодо початку навчального року. Голова закликав всіх освітян та служби району докласти всіх зусиль для забезпечення безпеки школярів та вчителів.

Тож 133 школи району, окрім міської громади, практично готові до початку навчального року. Окрім місцевих дітлахів, понад 600 хлопчиків та дівчат із тимчасово переселених родин також підуть до школи. Поки майже 4 тисячі дітей ще знаходяться з батьками закордоном. А особливих урочистостей цьогоріч не буде. Перші дзвоники та перші уроки відбудуться в класах. Все для безпеки школярів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua