Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломиї Богдан Томенчук презентував нову книгу «Вишийте, мамо, бронежилет»

Новини

У Національному музеї мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського відбулася презентація нової книги знаного прикарпатського майстра слова, поета Богдана Томенчука «Вишийте, мамо, бронежилет». На зустріч із митцем прийшли поціновувачі його творчості, друзі та знайомі.

До збірки Богдана Томенчука «Вишийте, мамо, бронежилет» увійшло понад 300 віршів. Завершує її авторський переспів “Отче наш”.

Богдан Томенчук – автор, якому радянська влада дорікала відсутністю громадянської лірики. В той час поет написав вірш, що увійшов до збірки 2023. Його давньою поціновувачкою є колишня учениця поета. І Пані Любов, що приїхала на презентацію із Кутів каже, що все життя захоплюється творчістю митця.

«Коли мені важко, чи коли весело, я лягаю у ліжко і на сон читаю. І тим живу і радію, що є такі поети, які можуть доторкнутись до душі людської».

Модерувала захід Галина Волущук. Зізнається, що теж дуже любить поезії Богдана Томенчука.

«Його слово, як він (автор) каже, волає. В нього надзвичайна передмова, де він пише: «Я відпускаю метафору, я сам стаю метафорою». В кожному вірші відчувається душа і серце автора, відчуваємо те. що проживає автор і те, що проживає сьогодні Україна».

Богдан Томенчук

Богдан Томенчук математик за освітою, однак поет та лірик у душі. Та все ж каже, що математичний стержень постійно присутній у його творчості.

Богдан Томенчук зізнався, що не видав і половини того, що вже написав. А всі гроші від продажу останньої книги підуть на потреби ЗСУ. 

А яка ваша реакція?
+1
7
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua