Онлайн TV FM радіо FM пауза

На пам’ятках архітектури у Калуській громаді встановлять QR-коди. Відео

Новини

У Калуській територіальній громаді вирішили оцифрувати архітектурну спадщину. Поряд з усіма найважливішими визначними пам’ятками міста встановлюють туристичні інформаційні панелі з QR-кодами, що дозволить, через смартфон або планшет, отримати доступ до опису того чи іншого історичного об’єкта.

Калуш багатий на історичні архітектурні пам’ятки. Деякі з них добре відомі та зручно розташовані у центрі міста, деякі менш відомі, але не менш цікаві. Знайти те, що шукаєш і зрозуміти, про що йде мова, тепер стало набагато простіше.

QR-код на кожній панелі дозволяє гостям міста і мешканцям отримати доступ, через смартфон або планшет, до опису того чи іншого історичного місця, чи пам’ятки архітектури. Завдяки такому коду можна отримати більш детальну інформацію, рекомендацію щодо маршруту. 

Таблички розроблені двох розмірів: для будівель – А-4 формату з назвою об’єкту та QR-кодом, а на пам’ятники і стели, оскільки вони менші за розміром, встановлюють лише QR-код.

Подібні ініціативи допомагають людям краще вивчати те місто, в якому вони живуть. А також істотно полегшують життя туристам, які отримують цікаву інформацію про міські пам’ятки, зазначають представники влади Калуської ТГ. Вони переконані саме QR-коди допоможуть об’єднати два світи, які існують в одному просторі, але в різному часі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua