Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Калуші вперше відбувся марш захисників України. Відео

Новини

З нагоди відзначення Дня захисників та захисниць України, 79-ї річниці створення УПА та Дня українського козацтва у Калуші вперше відбувся марш захисників України, який став символом патріотизму та об’єднання Калуської міської територіальної громади. Захід відбувся за ініціативи міського голови Андрія Найди та воїнів АТО/ООС.

З великою вдячністю Героям, які віддали життя за українську землю, та тим воїнам, котрі продовжують стояти на варті свободи і незалежності нашої країни, учасники бойових дій на Сході України, представники силових структур, духовенства, влади, структурних підрозділів та комунальних закладів міста взяли участь у марші захисників, який відбувся за ініціативи міського голови Андрія Найди та воїнів АТО/ООС. Під вигуки «Слава Україні!», «Героям слава!» учасники маршу вирушили до пам’ятника Роману Шухевичу, де відбулись урочистості.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів УПА, Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО/ООС. Священнослужителі міста помолилися за Героїв України. Міський голова Андрій Найда нагородив медалями воїнів УПА, військових капеланів, воїнів АТО/ООС, волонтерів та добровольців та подякував за збереження миру та спокою у нашій державі.

Голова спілки учасників АТО/ООС Калущини Олександр Соколовський подякував бойовим друзям за відданість державі та побажав всім спокою та мирного неба.

Учасниками заходу стали переможці військово-патріотичного змагу серед здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти Калуської ТГ – команда «Вітрогони» Калуського ліцею № 10.

На завершення заходу до пам’ятника Романові Шухевичу, Героям Небесної сотні та загиблим в зоні АТО поклали квіти шани.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua