Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Калуші відкрили меморіальну дошку Сергієві Барничу. Відео

Новини

У Калуші відкрили меморіальну дошку Сергієві Барничу, який загинув у зоні ООС в березні цього року. Разом з ним тоді полягли ще троє військовослужбовців 109-го гірсько-штурмового батальйону 10-ї гірсько-штурмової бригади. Вшанувати пам’ять Героя прийшли представники влади, громадськості, воїни АТО/ООС.

Свій військовий шлях Сергій Барнич розпочав 2015 року, коли був призваний по частковій мобілізації у військову частину В4264 і віддано виконував свій обов’язок перед Батьківщиною до 22 липня 2016-го. А далі, за покликом душі, громадянського обов’язку, підписав контракт на військову службу в 109-й гірсько-штурмовий батальйон 10-ї  гірсько-штурмової бригади на посаду сапера (розмінування).

Зі слів друзів та бойових побратимів, Сергій був дуже світлою, позитивною людиною, завжди сумлінно ставився до виконання військових обов’язків і бойових завдань, був вмілим бійцем, надійним побратимом.

Тож вшанувати пам’ять Сергія Барнича прийшли представники влади, громадськості, воїни АТО/ООС, ліцеїсти, небайдужі калушани. Чин освячення пам’ятного знака, створеного відомим калуським скульптором Ігорем Семаком, здійснив військовий капелан Івано-Франківської митрополії УГКЦ отець Володимир Олійник. Щирі слова вдячності батькам за те, що вони виховали такого сина-героя висловив Калуський міський голова Андрій Найда.

Встановлення пам’ятного знаку на честь Сергія Барнича – це наш борг честі за його подвиг. Це приклад любові до свої країни, який гідний найвищої оцінки, переконаний директор Калуського ліцею №7, де навчався Герой, Володимир Кіндрат.

Присутні вшанували пам’ять Сергія Барнича хвилиною мовчання та поклали квіти до барельєфу, який став безсмертним символом пам’яті Героя.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua