Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську вшанували пам’ять полеглих воїнів Небесної Сотні. Відео

Новини

Вони вийшли боротися за свою гідність та свободу, а стали воїнами Небесної Сотні… Сьогодні минає 10 років від початку «чорних» днів у центрі Європи, столиці України – Києві. У Івано-Франківську вшанували пам’ять полеглих воїнів Небесної Сотні.

«Ніхто тоді не гадав, що в центрі Києва можуть з бойової зброї стріляти по мирних українцях. Які вийшли за справедливість, які вийшли  за те, щоби Україна була українською і щоби той режим Януковича – московської маріонетки, впав. Вже зараз ми всі розуміємо, що саме тоді на Майдані ворог прорахував початок московсько-української війни. І сьогодні зі зброєю у руках сотні тисяч хлопців і дівчат захищають Українську Державу», – каже голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

Віче та молебінь за всіх невинно убитих борців за гідність України провели біля могили франківського воїна Небесної сотні Романа Гурика. У Меморіальному сквері зібралися мешканці міста, студентство та духівники. Міською відзнакою імені Романа Гурика нагородили молоде покоління українців, які працюють на благо Держави.

Отримали нагороди, ті хто відзначилися у сфері освіти, техніки, спорту, волонтерства та духовенства. Усього 12 хлопців та дівчат, серед них – виробник портативних джерел живлення для ЗСУ Артур Шкрібляк.

«Нагорода для мене має дуже велику вагу, тому що Роман, по перше, є символом цієї революції для мене особисто, я думаю, для багатьох українців теж, для нашого міста. Розповіли історію, що роман хотів придумати вічний двигун. І ми теж тут маємо справу з енергією, то для мене це дуже близько і дуже приємно, що саме нас відзначили»

10 років від початку боротьби українців за існування. До могили молодого борця Романа Гурика поклали квіти та подякували за мужність та самовіддану боротьбу за нашу країну.

«Революція гідності» стала початком великої боротьби сучасних українців, яка неодмінно завершиться нашої перемогою.

«У ці дні згадаємо тих, хто втримав Україну на своїх плечах, дозволив нам згуртуватися, дозволив нам повірити в самих себе як в націю, як вільну Україну, яка ніколи не буде під окупантом. Десять років пройшло, ми багато в чому зробили свої висновки, але ще багато в чому будемо робити їх надалі».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua