Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Єгипті багато людей переходять на фальшиве золото. Відео

фальшиве золото Новини

Єгиптяни переходять на «китайське золото» в умовах економічного спаду та небувалої інфляції. У країні завжди любили ювелірні прикраси. Золоті вироби заведено дарувати на весілля. Але тепер людям доводиться шукати дешевшу альтернативу.

«”Китайське золото” з’явилося в Єгипті 2005 року. Ми з татом були серед перших імпортерів. Як ви знаєте, Китай виробляє продукцію за наданими зразками. Ви відправляєте зразок, і вони починають формувати його, щоб зробити точну копію тієї самої якості», – зазначає Михайло Ішак, власник магазину ювелірних виробів.

На ринку в Каїрі в магазині з виробами з «китайського золота» завжди багато покупців.

«Я купую “китайське золото”, бо воно дешевше, ніж звичайне. Ціни на золото зараз дуже високі, а “китайське золото” досить якісне й коштує недорого. Водночас є дуже красиві моделі, які на вигляд точнісінько як золото», – розповідає Рахма Рубі, покупниця.

Вироби імпортують переважно з Китаю, тому цей матеріал і дістав таку назву.

«Щодо компонентів, то їх два. “Китайське золото” роблять із міді, яку покривають нержавкою сталлю. З цієї сталі окремо також роблять прикраси, схожі на золото. Але здебільшого прикраси, які на вигляд як золото і які легко формуються, виготовлено з міді. Це й називається “китайським золотом”», – пояснює Михайло Ішак, власник магазину ювелірних виробів.

«Ми пропонуємо “китайське золото” дуже високої якості. Зараз єгиптяни мало заробляють — ми намагаємося надати альтернативу золоту», – каже Хусейн Сабер, продавець.

У Єгипті нині найсерйозніша економічна криза за останні 50-60 років.

Так, навесні ЄС виділив країні пакет допомоги на суму 8,1 мільярда доларів. Його метою було допомогти зміцнити економіку Єгипту, крах якої дестабілізував би регіон і прискорив би масові потоки емігрантів до Європи.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua