Онлайн TV FM радіо FM пауза

Людиноподібного робота-робітника створили інженери в Японії. Відео

людиноподібний робот Новини

Людиноподібний робот-робітник уже спробував себе в ролі електрика — ремонтував лінію електропередачі на залізниці. Машину назвали «Дзінкі». Зараз його демонструють на Тижні роботів у Токіо.

«Нещасні випадки, такі як падіння з висоти та удари електричним струмом під час технічного обслуговування, неминучі. Цього робота розробили для таких небезпечних робіт, щоб звільнити людей від важкої праці та запобігти всіляким ризикам», – зазначає Канаока, винахідник.

«Дзінкі» може підіймати предмети вагою до 40 кілограмів на висоту до 10 метрів. Керувати його рухами треба за допомогою шолома віртуальної реальності та пульта дистанційного керування.

«Оператор змушує робота рухатися саме так, як задумано. Крім того, відчуття робота можна передавати оператору, і він сприймає їх як свої. Тобто оператор керує роботом і відчуває те саме, що й робот, ніби той став продовженням тіла оператора», – розповідає Канаока, винахідник.

За словами розробників, людиноподібним роботом із двома «руками» керувати доволі просто, тому йому й надали такий образ. До того ж це подобається людям.

«Це дуже сучасний інструмент. Я щойно побачив, як він точно захоплює пінопластову плиту. Це свідчить, що точність рухів висока», – каже гість виставки.

Поки що компанія створила лише одного робота, але планує випустити десятки, а, можливо, і сотні екземплярів. Такі машини можна буде використовувати не лише для обслуговування ліній електропередачі, а й для будівництва доріг та інших об’єктів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua