Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Гватемалі знайшли майже 1000 поселень стародавніх мая й велику мережу доріг. Відео

Новини

Майже тисячу давніх поселень мая серед непрохідних джунглів знайшли на півночі Гватемали. Учені провели дослідження з повітря за допомогою лідарів. Цей прилад дає змогу виміряти відстань шляхом випромінювання світла та сформувати тривимірне зображення простору.

Дослідження охопило величезну територію довкола руїн стародавнього міста Ель-Мірадор. Перші споруди тут з’явилися на межі IV – III століть до нашої ери.

Знайдені поселення було засновано з 1000 року до нашої ери до 350 року нашої ери. У стародавніх містах та селах залишилися руїни пірамід та інших будівель, а також спортивних майданчиків.

Примітно, що всі ці поселення сполучалися мережею доріг, загальна протяжність яких — 177 кілометрів. До того ж стародавні мая збудували багато водних споруд, зокрема греблі, водосховища та зрошувальні канали.

Науковці припускали, що понад 2000 років тому поселення мая були розрізненими. Але відкриття показує, що система суспільства давніх індіанців була складнішою і нагадувала єдину державу.

https://www.youtube.com/watch?v=mHVSQbSiYyA
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua