Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Гонконзі закрили ще одну продемократичну газету. Відео

Новини

Голос опозиції в Гонконзі лунатиме ще тихіше. Влада закрила ще одне продемократичне видання — Stand News. Поліція провела в його офісах рейди й арештувала керівництво. Банківські рахунки газети теж заморозили.

Це було друге за охопленням видання після Apple Daily — продемократичної газети, яку недавно так само закрили, за тими ж звинуваченнями.

Голова поліційного бюро національної безпеки Стів Лі сказав, що Stand News публікувала новини й нотатки, які нібито провокували ненависть до влади. З його слів, поліція вилучила в газети активів на сім мільйонів 820 тисяч доларів, а ще комп’ютери, телефони й журналістські матеріали.

Арештовано працівників віком від 34 до 73 років. Серед них і колишніх членів правління разом зі співачкою Деніз Хо. Поліція не виключає нових затримань.

Влада каже, що закриті видання шкодили свободі преси. А правозахисники й активісти впевнені, що закриття газет і є порушенням свободи слова й прав людини. Вони стурбовані, що компартія Китаю дедалі більше поширює свій вплив у цьому регіоні.

Гонконг — це особливий район, управління в якому має проходити за демократичними принципами. Але він і далі втрачає свої свободи. До 1997 він 156 років був британською колонією. Потім його передали під управління Пекіна.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua