Онлайн TV FM радіо FM пауза

Галич готується до відзначення 1125-ої річниці міста. Відео

Новини

У Галичі відбулось засідання оргкомітету щодо відзначення 1125-ої річниці з часу першої згадки про місто. З метою утвердження засад збереження національної пам’яті обговорити відзначення цієї ювілейної дати на державному рівні зібралися представники обласної та місцевої влади, духовенства, народні обранці, ректори прикарпатських університетів, керівники провідних підприємств краю.

З нагоди святкування 1125-ої річниці Княжого Галича заплановано проведення численних духовно-мистецьких та організаційних заходів, таких як Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої, фестивалі «Галицьке лицарство», «Галицька брама», «Золотий тік», Фестиваль ковалів, тож нардеп Ігор Фріс запропонував  класифікацію заходів.

У рамках заходів організатори мають на меті регенерувати історико-культурне середовище Давнього Галича. Зокрема, планується реставрація пам’яток архітектури, у тому числі Галицького замку. До слова, в ОДА кажуть, проєкт реконструкції включено до переліку об’єктів Національної призидентської програми  «Велике будівництво».

А яка ваша реакція?
+1
9
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua