Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Франківському Меморіальному сквері вшанували полеглих Героїв російсько-української війни. Відео

Новини

29 -го серпня Україна вшановує усіх захисників, котрі загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.  В Івано-Франківську «Дзвін пам’яті» за всіх полеглих Героїв пролунав у Меморіальному сквері.

Щоби віддати данину пам’яті полеглим, тут зібралися керівники області та міста, духовенство, родини загиблих Героїв, представники правоохоронних органів  та військові. Керівники області та міста вручили членам родин загиблих прикарпатців державні нагороди та відзнаки.

Орденом «За мужність» ІІІ ступенем посмертно, нагороджено солдата – Михайла Луцика. Нагороду отримав батько – Василь Луцик. Розповідає, що 21-річний син загинув на початку березня у Маріуполі. Останнє спілкування із ним, пригадує, було лише у переписках.

Зі словами підтримки до родичів загиблих захисників звернулася пані Ольга Шарабуряк – мати загиблого героя у російсько-українській війні Володимира Шарабуряка.

 «Дзвін пам’яті» за полеглими воїнами, каже очільниця Франківської військової державної адміністрації  Світлана Онищук,  уже традиційно лунає щомісяця.

Для відзначення Дня пам’яті та героїзму загиблих захисників було обрано саме 29 серпня, оскільки цей день приурочили подіям на Сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала великих  втрат. У соняшникових полях від підступних дій ворога гинули наші Герої. Серед них – і 13  прикарпатців. Тому сьогодні у всіх учасників меморіальних заходів на грудях «квітли» символічні «Соняхи».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua