Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Франківському краєзнавчому музеї презентували виставку художника та захисника Артура Новікова. Відео

Новини

Вулиці рідного міста, індустріальні краєвиди, пейзажі, люди близькі та не знайомі. Все це на своїх полотнах зафіксував художник із Донеччини Артур Новіков. Усі вони увійшли до виставки, яку презентували в Івано-Франківському краєзнавчому музеї, під назвою «Рідні барви 4.5.0». Ця абревіатура із цифр на сленгу військових означає «все спокійно».

Серед представлених творів митця, який у перші днів Великої війни добровольцем став до лав ЗСУ і продовжує борони нашу країну й сьогодні – є роботи створені в мирний час та колажі з війни. Головна мета виставки, каже мама художника – показати красу Донецького краю всій Україні.

Познайомитись із творчістю художника, прийшло чимало охочих. Серед них і Тетяна. Каже – роботи вражаючі та надзвичайно цінні.

Не пропустила мистецького дійства й Вероніка. Пригадує, що разом з автором виставки навчалася в художньому училищі. І хоч останніх 10 років живе на Прикарпатті, зв’язок із Артуром не втрачає й до нині.

На війні не до мистецтва – каже мама художника, але жага творчості знаходить вихід і в таких складних умовах. Замість полотна син малює на стінах. А ще на українському прапорі. Адже синьо-жовтий стяг з авторським малюнком, зазначає жінка – це найдорожчий подарунок із фронту.

І саме цей прапор, у подарунок для Івано-Франківська від українського воїна та автора виставки Артура Новікова залишиться у музеї.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua