Онлайн TV FM радіо FM пауза

У дитячій поліклініці Калуша урочисто відкрили відремонтований четвертий поверх. Відео

Новини

У дитячій поліклініці Калуша урочисто відкрили відремонтований четвертий поверх. На цьому ремонтні роботи, які тривали в приміщенні з 2018 року, майже завершені.

Тепер у закладі функціонують педіатричне відділення, консультативно-діагностичне відділення, реабілітаційне відділення і денний стаціонар. На урочисте відкриття завітали представники міської та районної влади, депутати, медики.

На ремонт Калуська дитяча поліклініка очікувала віддавна. І перший важливий прорив був зроблений у 2018 році, коли розпочали ремонт другого поверху. Вже у квітні 2019-го тут відкрили цілком оновлене педіатричне відділення. Наступним кроком стала передача у червні 2020-го року всього приміщення в оперативне управління Калуському міському центру ПМСД, а відтак і капітальний ремонт третього поверху, де розмістили консультативно-діагностичне відділення. Його відкриття відбулося в кінці грудня 2020 року. І ось напередодні новорічно-різдвяних свят дитяча поліклініка отримала черговий дарунок – відремонтований останній поверх

За словами головного лікаря Михайла Гаврилишина, на ремонтні роботи витрачено понад 3,5 млн гривень. Ці кошти залучені центром первинної медико-санітарної допомоги з НЗСУ через Програму медичних гарантій.

Приміщення освятили, відтак усі присутні оглянули кабінети лікувальної фізкультури та  медичної реабілітації, а також фізкабінети. Як зазначають медики, у залі ЛФК та медичної реабілітації встановлене обладнання для лікування дітей з ДЦП, проблемами опорно-рухового апарату, неврологічними захворюваннями. Це бігові доріжки, велотренажери, балансуюча дошка, реабілітаційні бруси, сенсорні доріжки.

Реабілітаційний відділ поєднуватиме лікувальну фізкультуру і фізіотерапію, яка включатиме електролікування, світлолікування, ультразвукову терапію, магнітотерапію та інгаляторій. медики тішаться, що  для цих процедур закуплене все необхідне обладнання.

Обладнання для фізіотерапевтичних процедур було придбане за кошти місцевого бюджету у рамках реалізації проєкту бюджету участі «Промінь надії». Також у 2022 році завдякиї проєкту бюджет участі «Веселка життя» на умовах співфінансування планують придбати функціональне ліжко для розробки суглобів, міопатії й інше обладнання.

Повноцінну роботу реабілітаційне відділення і денний стаціонар розпочнуть уже з нового року.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua