Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Бурштинській громаді відкрили першу добровільну пожежну команду. Відео

Новини

Аби Прикарпаття було в безпеці, на території Бурштинської громади відкрили першу добровільну пожежну команду. В її складі працюватимуть п’ятеро місцевих добровольців, троє з яких є пенсіонерам ДСНС.

Даний підрозділ надаватиме допомогу у разі надзвичайних ситуацій мешканцям шести населених пунктів, каже голова громади Василь Андрієшин. Проте за необхідності виїжджатиме й за їхні межі.

Участь у відкритті взяв й заступник голови асоціації добровільно пожежних команд – Анджей Латусик, який є діючим начальником добровільної пожежної команди Кадлуб Турава в Опольському воєводстві республіки Польща. За його словами, таке об’єднання добровільних пожежників – це вихід на європейський рівень.

“Добровільні пожежники не мають кордонів. Чи в Польщі, чи в Україні, чи на території Німеччини вони роблять все те саме. Люди рятують своїх близьких, рятують їхнє життя. Але тут, на Україні, такі добровільні команди- це вихід до європейського рівня. І що важливо, ці команди створилися самостійно знизу. Не сказав хтось у Києві, а вони вирішили самі об’єднатися. І вони самостійно робитимуть все, як у Європі.”

Створення таких команд є вкрай актуальними, зазначив помічник начальника ГУ ДСНС. За його словами, на Прикарпатті вже функціонує 17 підрозділів добровільних пожежних команд, які є важливим чинником забезпечення пожежної безпеки.

До того ж, підрозділ не лише виїжджатиме на надзвичайні ситуації, а й проводитиме інструктажі та профілактичні бесіди з населенням аби вони були ознайомлені з правилами безпеки.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua