Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Бурштині розгорівся скандал через майбутнє гімназії. Відео

Новини

У Бурштині розгорілася суперечка щодо майбутнього гімназії. Це один із чотирьох навчальних закладів міста, який на ряді з іншими може претендувати на статус ліцею. Хоча тут навчається лише 200 дітей, коли у інших школах 1200, та якістю освітніх послуг батьки задоволені. Але влада міста має намір приєднати гімназію до опорного закладу.

Згідно реформи, усі навчальні заклади підлягають реорганізації освітнього процесу, зміні статусів та оптимізації. Тому було оголошено конкурс на визначення опорного навчального закладу і в Бурштині. Ними стали школа №2 та №3, які майже одночасно отримали можливість бути ліцеями. А за освітньою реформою,  саме у ліцеях учні можуть продовжувати навчання у 10-12 класах, а не у гімназіях.  Тобто бурштинські гімназисти цілком можуть стати учнями ліцеїв, і навчатися у інших вчителів. Педколектив гімназії стверджує, що також може бути ліцеєм. 

Міська влада каже, що громаді достатньо двох ліцеїв, пропонує гімназії за рекомендацією обласного департаменту освіти стати структурним підрозділом опорного закладу освіти. Це дасть можливість зекономити кошти громади, але ніяк не вплине на якісний освітній процес.

Педагоги гімназії та НВК, який має намір об’єднатися з гімназією, хочуть залишитися у своєму теперішньому статусі бодай до 2024 року.

А яка ваша реакція?
+1
11
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
4
+1
1
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua