Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Галичі на благодійному аукціоні вдалося зібрати 2 млн гривень

Майже 40 цінних лотів, які надали митці, доброчинці, представники духовенства та місцеві жителі. Благодійний аукціон розпочали з торгу військового артефакту фляги героя «Да Вінчі», який віддала його бабуся. Жінка розповідає, він боровся за те, щоб Україна була Незалежною.

Даний лот придбав наймолодший учасник, Михайло. Хлопець зізнається, неодноразово допомагав полку «Да Вінчі», тож для нього було важливо викупити флягу. Відтак хлопець повернув його бабусі, адже за його словами для неї це цінна пам’ять.

На аукціоні були запрошені й матері інших полеглих героїв. Однією з них є пані Любов. Її син з позивним «Бомба» від початку повномасштабної війни пішов боронити Україну. Зараз жінка сподівається, що підпишуть петицію про надання її сину звання «Героя України».

Була присутня й Марія Васенда, яка також на війні втратила свого сина. На її думку, вкрай важливо проводити такі аукціони щоб закупити необхідну техніку та вберегти життя наших захисників.

Виручені кошти підуть на потреби прикарпатського новоствореного піхотного батальйону, зазначила голова Івано-Франківської ОВА, Світлана Онищук.

Командир батальйону, Юрій Дубницький зазначає, потреб є багато, зокрема необхідні квадрокоптери та тепловізори, адже це розхідний матеріал.

У підсумку на третьому благодійному аукціоні вдалося зібрати 2 млн гривень.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua