Онлайн TV FM радіо FM пауза

Стало відомо, яка ситуація із захворюваністю на COVID-19 в інфекційній лікарні Івано-Франківська. Відео

Новини

Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня першою в області почала приймати пацієнтів, хворих на COVID-19. У періоди спалаху коронавірусної інфекції у медзакладі не вистачало місць, а лікарі просто звільнялись або йшли у відпустку за власний рахунок.

Лютий 2020 року. З кожним днем темпи поширення COVID-19 у світі зростають. В Україні випадків зараження коронавірусною інфекцією ще не виявили, проте у лікарнях готуються до будь-якого сценарію. Зокрема, в Івано-Франківській обласній клінічній інфекційній лікарні передбачають, що Прикарпаття може стати одним із регіонів, де зафіксують перші випадки захворювання на COVID-19. Цей медзаклад прийняв перших хворих на COVID-19 в Івано-Франківській області. Лікарі готувалися та пригадували протоколи, як діяти у випадку збільшення інфікованих пацієнтів.

Проте усе виявилося набагато складніше. Одна інфекційна лікарня не могла прийняти усіх хворих на COVID – їхня кількість стрімко зростала.

“Була недостатня кількість засобів індивідуального захисту, звичайно, тому що ми не були готові просто до цього. Я думаю, як і будь-хто у світі, не готовий до такого. Звичайно, була велика кількість пацієнтів, тому що в минулому році в цей період часу це була якраз перша хвиля”, – відзначила Наталія Дьоміна, заступниця генерального директора КНП “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня”.

Наразі ситуація в Івано-Франківській обласній інфекційній лікарні значно покращилась, зазначає Дьоміна. Проте розслаблятися не можна. У медзакладі готуються до можливого чергового спалаху інфекції вже після великодніх свят.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua