Онлайн TV FM радіо FM пауза

У 2023 році зросли податкові надходження до місцевих бюджетів області. Відео

Новини

Івано-Франківщина протистоїть економічним викликам 2023 року. У цей період не лише збільшилась кількість суб’єктів господарювання, а й показник працевлаштування. А в сплаті податків і зборів до кінця року, кажуть податківці, планується залучити до бюджетів понад 32 мільярда гривень.

Цьогоріч уряд відновив деякі норми податкового законодавства, які діяли до війни, не збільшуючи податкове навантаження. І ці кроки, і релокація підприємств в нашу область, позначились на позитивній динаміці бізнесової активності:

«З початку війни на Прикарпатті зросла кількість суб’єктів господарювання на 8,2 тис і складає на сьогоднішній день 91 тис суб’єктів господарювання. Зареєстровано в нашій області 90 релокованих підприємств, які вже за цей рік заплатили 56 млн грн. Одночасно 4.6 тим суб’єктів припинили свою діяльність», – коментує начальниця ГУ ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

Також у порівнянні з 2022 роком, цьогоріч на роботу прийнято на 20 тисяч працівників більше. Загальна кількість працевлаштованих у 2023-му становить майже 96 тисяч осіб.  

«До кінця року ми плануємо залучити до бюджетів понад 32,2 млрд грн. З цієї суми 10,6 млрд грн направляється до державного бюджету; 10,9 млрд грн – до місцевих бюджетів; 10,7 млрд грн – це єдиний соціальний внесок, який йде до Пенсійного фонду України».

У порівнянні з надходженнями минулого року без надр ця цифра зросте на 441 мільйон гривень.

Щодо надходжень до місцевих бюджетів, то податківці передбачають, що надійде понад 10 мільярдів гривень. А перевищення до минулого року складе майже 900 мільйонів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua