Онлайн TV FM радіо FM пауза

Тисменицька громада приєдналась до асоціації добровільних пожежних команд. Відео

Новини

У Букачівцях, що на Франківщині, відбулися збори асоціації добровільних пожежних команд. До цієї зустрічі в складі асоціації було 5 територіальних громад Прикарпаття, а відтепер до лав прийняли ще одного учасника – Тисменицьку громаду.

Голова асоціації, Володимир Шинкевич каже, що лише завдяки тісній співпраці між рятувальниками, є можливість слідкувати за пожежною безпекою. Створення такої асоціації допомагає забезпечити команди технікою і спорядженням.

Першою громадою, де об’єдналися добровольці стала Дубовецька. Її очільник, Павло Андрусяк розповідає, це одне з перших об’єднань в Україні, де діяльність розпочалося саме на рівні громад.

Також, під час зборів до наглядової ради ввійшов начальник добровільно пожежної команди Кадлуб – Туравського Республіки Польща, Анджей Латусек. За його словами, важливо обмінюватися досвідом і допомагати один одному:

«Ви є першими. хто тут на місці об’єднався та зробив такі команди. Справжні команди, що розпочали діяльність знизу. Нам важливо підтримувати цей зв’язок, розвивати ДПК та обмінюватися досвідом. До прикладу, в Польщі в області є п’ятсот команд, на Прикарпатті поки 50. Але якщо ви будете працювати, розвивати та розширюватися, то все буде добре».

Новостворені команди дбатимуть про пожежну безпеку та залучатимуться до ліквідації надзвичайних ситуацій спільно з підрозділами ДСНС.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua