Онлайн TV FM радіо FM пауза

Троє веслярів збираються перетнути Атлантику, щоб захистити Світовий океан. Відео

Новини

Веслярі готуються вже понад півтора року. Виходять на човнах у Перську затоку біля берегів Дубая, а також займаються важкою атлетикою, кардіотренуванням та розумовими вправами.

Команда вийде в океан у грудні. Шлях протягнеться на 5000 кілометрів — від іспанського острова Гомера до острова Антигуа, що в Карибському морі. Веслуватимуть уночі та вдень із перервами: дві години роботи, дві години відпочинку. Подорож розрахована на 50 днів.

Команда не має наміру побити чийсь рекорд. Вона лише хоче привернути увагу до забруднення Світового океану. Щороку до нього потрапляє одинадцять мільйонів тонн пластику. Якщо не вжити заходів, то до 2040 року цей обсяг потроїться.

Під час подорожі веслярі щодня братимуть проби води. Потім віддадуть їх науковцям. Подорож через Атлантику триватиме 50 днів. Чоловіки сподіваються, що їхні зусилля надихнуть інших робити щось корисне для природи.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua